קונקשן #2 – חומר טוב בין הטיסות

מדור חדש באתר: מדי פעם אפרסם כאן קישורים לכתבות מעניינות, ראיונות, סרטונים, פודקאסטים ודברים טובים שאני נתקל בהם. מוזמנים לעקוב וגם לעדכן אותי בדברים טובים.

  • כתבה מעניינת וארוכה על טיפול באמצעות MDMA, איוואסקה וחומרים הלוצינוגנים אחרים. על המחקרים הרבים בתחום, על הרופאים המסכנים את הקריירות שלהם לטובת הטיפול באמצעות החומרים האלו ועל ההצלחות בטיפול בטראומה, דכאון, חרדה והתמכרויות. 
  • מוזיקת הגוספל הייתה הפסקול של התנועה לזכויות האזרח והמאבק של האפרו-אמריקאים בארה”ב. למרות החשיבות ההיסטורית של הגוספל, הרבה מההקלטות הללו עשויות ללכת לאיבוד. לחברות התקליטים שמחזיקות בזכויות היוצרים אין אינטרס כלכלי להוציא מחדש את השירים ועותקי התקליטים ששרדו נמצאים בסכנת הכחדה. פרופ’ רוברט דרדן מאוניברסיטת ביילור בטקסס הוא מחבר של הספר People Get Ready שעוסק בהיסטוריה של הגוספל ומייסד פרויקט השיקום למוזיקת הגוספל. במסגרת הפרויקט הם מבקשים מאנשים לשלוח אליהם תקליטי גוספל נדירים משנות ה-40 ועד שנות ה-80 במטרה לעשות להם דיגיטציה. האזינו לפרק של הפודקאסט A1 שבו הוא מתארח ומספר על ההקלטות שנמצאו ועל החשיבות של מוזיקת הגוספל להבנת ההיסטוריה האמריקאית. להאזנה.
  • כתבה מקיפה בניו יורק טיימס על אחד מהמוזיקאים המיוחדים שפועלים היום, ג’וש טילמן, הלא הוא Father John Misty. אלבומו החדש, Pure Comedy מותח ביקורת נוקבת ושנונה על רוח התקופה ועל תחושת החירות המזויפת וטילמן אף מגדיר אותו כאלבום גוספל חילוני.

  • על אלבום הבכורה של הוולווט אנדרגראונד וניקו נאמר שהוא מכר מעט עותקים בזמן אמת, אך כל מי שקנה אותו הקים להקה. ומה עם מי שקנה יותר מעותק אחד? ראיון עם אספן תקליטים שמחזיק 800 עותקים שונים של האלבום – מגרסת המונו, דרך עותקי הפרומו והדפסות במדינות שונות. ויש גם סרטון חדש שמוקדש לאלבום כחלק מהסדרה של פיצ’פורק.

  • שובו של ה-Dude

  • ב-1997 השיקה להקת הג’אם האמריקאית, פיש, את הגלידה על שמה מבית היוצר של בן אנד ג’ריס במופע מיוחד. השבוע, במלאת 20 שנה, שחררה הלהקה קטעים נבחרים מאותה הופעה.

0 replies on “קונקשן #2 – חומר טוב בין הטיסות”