מי שהגיע לפסטיבל מונטריי, שהתקיים לפני 50 שנה, זכה לקחת חלק באירוע שקיבע בתודעה את “קיץ האהבה” של 1967 וביקש להעניק תוקף למוזיקת הרוק כאמנות שצריך לקחת ברצינות.
במשך שלושה ימים, על במה אחת הופיעו למעלה מ-30 אמנים. עבור חלקם הייתה זו נקודת המפנה בקריירה. ג’ניס ג’ופלין וג’ימי הנדריקס נתנו שם את הופעות הפריצה שלהם, המי נחשפו לראשונה לקהל אמריקאי גדול, אוטיס רדינג הופיע לראשונה בפני קהל אמריקאי לבן וראווי שאנקר ניגן לראשונה על אדמת ארצות הברית. פרט אליהם הופיעו שם גם גרייטפול דד, באפלו ספרינגפילד, המאמאס והפאפאס, הבירדס, סיימון וגרפונקול, פול באטרפילד, אריק ברדון והאנימלס, אל קופר ועוד.
פסטיבל הפופ במונטריי היה חלוץ במובנים רבים – החל מהליינאפ המגוון, דרך הסאונד המצוין והסטנדרטים שהוא הציב ועד לקונספט החדשני של אירוע למטרות צדקה. כמעט כל האמנים שהופיעו שם עשו זאת בהתנדבות והקרן של הפסטיבל תורמת כסף עד היום.
בשעה שבמונטריי התקיים פסטיבל מחווה לאירוע, אורי ב”ש היקר, מחנות התקליטים השריטה, הגיע למצב טיסה לשעתיים על הפסטיבל שפתח את הדלתות לוודסטוק ולכל פסטיבל רוק שהגיע אחריו. על ההשפעה שהייתה לו על האמנים שהופיעו שם ועל תעשיית המוזיקה בכלל, על האנשים שפעלו מאחורי הקלעים ובלעדיהם שנות השישים כנראה היו נראות (ונשמעות) אחרת, ועל הסיפור המרתק כיצד קרם הפסטיבל עור וגידים תוך שבועות בודדים, כמעט כנגד כל הסיכויים.
Tracklist:
1. Monterey – Eric Burdon & The Animals
2. Along Comes Mary – The Association
3. Tobacco Road – Lou Rawls
4. Sound of Silence – Simon & Garfunkel
5. Not So Sweet Martha Lorrain – Country Joe & The Fish
6. Ball & Chain – Big Brother & The Holding Company
7. Grovin’ is Easy – The Electric Flag
8. Renaissance Fair – The Byrds
9. Flute Thing – The Blues Project
10. I’ve Been Loving Yoo Too Long – Otis Redding
11. Somebody to Love – Jefferson Airplane
12. White Rabbit – Jefferson Airplane
13. Driftin’ Blues – The Paul Butterfield Blues Band
14. Hey Joe – Jimi Hendrix
15. Foxy Lady – Jimi Hendrix
תודה רבה !! מקסים.
כמובן שלא האזנתי ב Live אבל טוב שמוקלט…
האזנתי בלייה והיה מרתק והצלחתם לחדש גם לחובבת מוזיקה כמוני
תודה