טים באקלי – הסשנים האקוסטיים

בקרוב מאוד יחלו חגיגות היובל לכמה מהאלבומים הגדולים והחשובים בהיסטוריה של המוזיקה שראו אור ב- 1967. ביניהם, אלבומי הבכורה של הדורז, פינק פלויד, ג’ימי הנדריקס, הוולווט אנדרגראונד וכמובן Sgt. Pepper של הביטלס. אלבומו השני של טים באקלי, Goodbye & Hello, שראה אור בקיץ של אותה שנה מצטרף גם הוא לרשימה המכובדת. לכבוד חגיגות ה-50 הלייבל הנהדר Light in the Attic הוציא את הקלטות הדמו שקדמו לאלבום, הכוללות גם כמה שירים של באקלי שטרם ראו אור עד כה. האלבום Lady, Give Me Your Key: The Unissued 1967 Solo Acoustic Sessions מרכז הקלטות של באקלי משני סשנים כשהוא מלווה בגיטרה בלבד.

המסע הקצר של באקלי, שהלך לעולמו ב-1975 בגיל 28, רצוף בהתפתחויות מוזיקליות ובשינויים. בפחות מ-10 שנים הוא הצליח לחקור עולמות מגוונים של צלילים – מפולק לפסיכדליה דרך ג’אז, אוונגרד ו-Fאנק. כל אלו הקשו על הצלחתו המסחרית בזמן אמת ובלבלו את חברות התקליטים ואת הקהל, אך הפכו אותו לאחד היוצרים המקוריים והייחודיים שפעלו באותן שנים. אחרי שהוציא את אלבום הבכורה, השיל מעליו באקלי את הדימוי של סינגר-סונגרייטר והצטרף אל המהפכה הפסיכדלית. ביוני 1967, כש- Sgt. Pepper התנגן ללא הפסקה ופסטיבל מונטריי נטע את הזרעים של וודסטוק, באקלי הקליט את אלבומו השני בלוס אנג’לס.

כמו רבים מבני דורו הוא התנסה בחומרים פסיכדליים והתייחס אליהם ביראת כבוד. “אין לי שום דבר נגד סמים” הוא אמר בראיון שמצוטט בביוגרפיה שכתב עליו לי אנדרווד, שליווה אותו בגיטרה והיה חברו הקרוב. “כשמוזיקאי משתמש בסמים זה יותר בקטע רוחני שמאפשר לך לחקור את עצמך ואת הכוונות שלך”. בראיון אחר הוא הוסיף שאתה לא יכול להשתמש בסמים ולא לעשות עם עצמך כלום – אתה חייב לנתב את האנרגיה שלהם ליצירה שלך. ובאקלי אכן השקיע את כל האנרגיה שלו במה שיהפוך להיות אחד מאלבומיו הגדולים והאוהבים ביותר. כמו באלבומו הראשון, גם כאן הוא שיתף פעולה עם חברו מהתיכון וכותב השירים, לארי באקט, שכתב את המילים לשבעה מהשירים באלבום. בעוד שכתיבתו של באקט עסקה לרוב בנושאים חברתיים-פוליטיים ובמחאה, באקלי פנה אל ההתנסות האישית והרגשית – וביחד הם הצליחו לכסות קשת רחבה של תחושות ואמונות של בני דורם. Goodbye and Hello, כשמו, הוא פרידה מהדור הישן ומערכיו וקבלה של הדור החדש שדיבר בשפה של אהבה, שלום, יצירתיות ושמחה.

לפני ההקלטות של האלבום השני, ג’ק הולצמן מהלייבל אלקטרה ביקש מבאקלי להקליט תחילה סינגל. בראיון עם באקט שמופיע בחוברת המצורפת לאלבום החדש הוא מספר שלפני ההקלטות הוא ובאקלי התיישבו להאזין לרדיו והחליטו שהצד הראשון של הסינגל יהיה ברוח תחנות הרדיו ששידרו ב-AM, כלומר הרבה יותר פופי, בעוד שהצד השני יהיה FM – חתרני יותר. אחרי 24 שעות של האזנה ומעבר בין תחנות AM ל- FM הם התיישבו לכתוב ארבעה שירים פוטנציאלים לסינגל והקליטו אותם לצד שלושה שירים נוספים. שבעת השירים הללו מרכיבים את הצד הראשון באלבום החדש. הסינגל המדובר מעולם לא ראה אור ורק שלושה מתוך שבעת השירים שהוקלטו נכנסו בסוף ל- Goodbye and Hello. אחד מהשירים שיועדו לסינגל הוא שיר הנושא של האלבום החדש Lady, Give Me Your Key שטרם ראה אור קודם לכן. באקט מזכיר בראיון שבאותה תקופה היה צורך לקודד מסרים שעסקו בסמים ובמין והמילה Key בשיר היא למעשה קיצור של Kilo מריחואנה. אך יש לה משמעות כפולה היות שאפשר לפרש את המילה Key במובן הרומנטי – “תני לי את המפתח לליבך”. גם השיר Contact שרואה כאן אור לראשונה משתמש בסלנג מעולם הסמים. בין השירים המוכרים שהוקלטו באותו סשן נמצאים Pleasant Street, Once I Was ו- I Never Asked to Be Your Mountain שבהקלטה הסופית נשמע אינטנסיבי מאוד וכאן אפשר לשמוע את באקלי מבצע אותו עם גיטרה בלבד.

הצד השני של האלבום החדש נקרא The Acetate והוא מכיל שש הקלטות של באקלי מסשן אחר בניו יורק. ההקלטות הללו נמצאו בביתו של המפיק יסטר (בעותק אחד מתוך שניים ששרד) ולצד שלושה שירים שמעולם לא ראו אור תוכלו לשמוע כאן את Knight-Erran, Carnival Song ואת No Man Can Find the War שפותח את Goodbye and Hello.

מה שמייחד את אלבום הדמויים החדש הם לא רק השירים שניתן לשמוע בו לראשונה אלא גם הגרסאות המוקדמות של שיריו המוכרים של באקלי. Goodbye and Hello הוא אלבום שנעשתה בו עבודת הפקה רבה ועיבודי בארוק מושקעים. Lady, Give Me Your Key מספק הצצה אל מאחורי הקלעים – טים באקלי לבד עם הגיטרה, חשוף, מבצע את כמה משיריו היפים.

buck

תגיות או לא להיות
,
0 replies on “טים באקלי – הסשנים האקוסטיים”